Boekhouding en Administratie voor ZZP'ers

06 1393 6399

Waarom Boekhouder Gezocht?

  • Thuis in administratie van de zzp’er
  • Achttien jaar ervaring op administratie gebied
  • Zeven dagen per week twaalf uur per dag bereikbaar
  • Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Op zoek naar een boekhouder?

Bel administratiekantoor Boekhouder Gezocht. Contact ons voor meer informatie over onze werkwijze.

Telefoon: 06 - 1393 6399
Email: info@boekhouder-gezocht.nl

Kilometers in pauze zijn woon-werkverkeer

Rechtbank Arnhem heeft in een zaak over de bijtelling voor de auto van de zaak geoordeeld dat ritten tijdens de lunchpauze woon-werkverkeer zijn en geen privé-ritten.

De casus was als volgt. Een directeur-grootaandeelhouder had een auto van de zaak. De afstand van zijn woning naar het werk was 2,6 kilometer. Tussen de middag reed de directeur-grootaandeelhouder regelmatig naar zijn woning om daar de lunch te nuttigen en eventueel wat werkzaamheden te verrichten.

De inspecteur had zich op het standpunt gesteld dat deze ritten geen woon-werkverkeer waren, maar privé-ritten. Hierdoor zou de directeur-grootaandeelhouder meer dan 500 kilometer privé hebben gereden. De inspecteur legde een naheffingsaanslag op over de bijtelling voor de auto van de zaak.

De directeur-grootaandeelhouder stelde zich op het standpunt dat de kilometers woon-werkverkeer waren. Hierdoor had hij minder dan 500 kilometer privé gereden en hoefde hij niets bij te tellen. De rechter gaf de directeur-grootaandeelhouder gelijk. De rechter vond dat uit de parlementaire geschiedenis bleek dat de frequentie van het woon-werkverkeer niet van belang was.

Deze uitspraak kan grote gevolgen hebben voor de praktijk. De verwachting is echter dat tegen de uitspraak hoger beroep zal worden aangetekend.

Switch nu!

Als u overstapt naar Boekhouder gezocht, krijgt u een jaar lang 10 euro per maand korting.

Maak de overstap
Niet tevreden met uw huidige boekhouder?

Stap nu over naar Boekhouder Gezocht.

Meer info ...

5 Tips

Die u veel geld kunnen besparen