Boekhouding en Administratie voor ZZP'ers

06 1393 6399

Waarom Boekhouder Gezocht?

  • Thuis in administratie van de zzp’er
  • Achttien jaar ervaring op administratie gebied
  • Zeven dagen per week twaalf uur per dag bereikbaar
  • Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Op zoek naar een boekhouder?

Bel administratiekantoor Boekhouder Gezocht. Contact ons voor meer informatie over onze werkwijze.

Telefoon: 06 - 1393 6399
Email: info@boekhouder-gezocht.nl

ZZP’er kan dwangsom eisen van Belastingdienst

Sinds 1 oktober 2009 heeft u een nieuw instrument in handen waarmee u de Belastingdienst kunt confronteren. Voor alle nieuwe aanvragen en bezwaren die na 1 oktober 2009 zijn ingediend maar waarop de fiscus niet tijdig heeft beslist, kunt u nu een dwangsom van de Belastingdienst eisen, meldt Boekhouder Gezocht

De Belastingdienst moet zich natuurlijk – net zoals u – houden aan wettelijke beslistermijnen. Nadat u een aanvraag of een bezwaar bij de Belastingdienst heeft ingediend, ontvangt u een ontvangstbevestiging. Daarin staat ook de termijn waarbinnen u van de fiscus een beslissing moet ontvangen. Uit rapportages van de Belastingdienst zelf blijkt dat ze nou niet bepaald een ster zijn in het op tijd verwerken van alle aanvragen en bezwaren. Maar u kunt nu dus een dwangsom eisen als de fiscus te laat is.

In gebreke
Dat is ook nog vrij eenvoudig. U hoeft alleen maar het formulier ‘Dwangsom bij niet tijdig beslissen‘ van de website van de Belastingdienst downloaden, in te vullen, te ondertekenen en op sturen naar het belastingkantoor waar u de aanvraag of het bezwaar heeft ingediend. Zo stelt u de fiscus in gebreke en verzoekt u de Belastingdienst alsnog binnen twee weken een beslissing te nemen. Verder geeft u met het formulier aan dat u meteen een dwangsom eist als u binnen die twee weken geen beslissing ontvangt.

Boekhouder Gezocht

Switch nu!

Als u overstapt naar Boekhouder gezocht, krijgt u een jaar lang 10 euro per maand korting.

Maak de overstap
Niet tevreden met uw huidige boekhouder?

Stap nu over naar Boekhouder Gezocht.

Meer info ...

5 Tips

Die u veel geld kunnen besparen