Boekhouding en Administratie voor ZZP'ers

06 1393 6399

Waarom Boekhouder Gezocht?

  • Thuis in administratie van de zzp’er
  • Achttien jaar ervaring op administratie gebied
  • Zeven dagen per week twaalf uur per dag bereikbaar
  • Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Op zoek naar een boekhouder?

Bel administratiekantoor Boekhouder Gezocht. Contact ons voor meer informatie over onze werkwijze.

Telefoon: 06 - 1393 6399
Email: info@boekhouder-gezocht.nl

Verklaring privé-gebruik auto: geef wijzigingen door

Bent u zakelijke rijder en beschikt u over een Verklaring geen privé-gebruik auto.

Let dan op.

Vanaf 1 november ontvangt u een brief van de fiscus. In de brief wijst de Belastingdienst u erop dat de verklaring voor onbepaalde tijd is en geldig blijft zolang de situatie niet verandert. Wijzigingen moet u dus zo snel mogelijk doorgeven aan de Belastingdienst., weet zzp-boekhouder

Sinds dit jaar is namelijk uitdrukkelijk in de wet opgenomen dat men wijzigingen zo snel mogelijk moet doorgeven. Het gaat met name om de volgende wijzigingen:- men heeft en andere auto ter beschikking gekregen;- men wil de verklaring intrekken, omdat men de (bestel)auto niet meer ter beschikking heeft, of om een andere redenen (bijv. de bestelauto is uitsluitend geschikt voor goederenvervoer, er is een verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto ingediend, de bestelauto kan niet buiten werktijd worden gebruikt, enz.);- men wil de verklaring intrekken omdat met meer dan 500 privékilometers per jaar rijdt.

Door tijdig door te geven dat men niet meer aan de voorwaarden voor een Verklaring geen privégebruik auto voldoet, voorkomt men een boete. Als een ‘Verklaring geen privégebruik auto’ namelijk onterecht is afgegeven, kan de Belastingdienst een naheffingsaanslag loonbelasting/premie volksverzekeringen inclusief een boete, en inkomensafhankelijke bijdrage Zvw opleggen. Bent u werkgever en is er voor één van uw werknemers een verklaring geen privégebruik auto (of de nieuwe verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto) afgegeven? Let dan op: als werkgever hebt u een controleplicht. Een onzorgvuldige controle leidt tot een niet-verhaalbare boete.

Ook hebben werkgevers sinds dit jaar een actieve meldingsplicht: bij het constateren van onregelmatigheden moet u dit binnen één maand melden bij de Belastingdienst. Doet hij dit niet, dan kan de Belastingdienst een niet-verhaalbare boete opleggen van maximaal 100% van de naheffingsaanslag.

Bron: Belastingdienst, 30-10-2012

Switch nu!

Als u overstapt naar Boekhouder gezocht, krijgt u een jaar lang 10 euro per maand korting.

Maak de overstap
Niet tevreden met uw huidige boekhouder?

Stap nu over naar Boekhouder Gezocht.

Meer info ...

5 Tips

Die u veel geld kunnen besparen